Gus Hansen - en pokerlegende

Gus Hansen - en pokerlegende 0001

Gustav Hansen blev født d. 13. februar 1974, lidt udenfor København. Han voksede op tæt ved hovedstaden. Den unge Gus var en meget sportsinteresseret dreng, han spillede fodbold, tennis og gik til atletik. Han var et forholdsvist stort tennistalent og han vandt flere titler i ungdomsårene. Når han ikke brugte sin tid på sport, så brugte han krudtet i skolen, hvor specielt matematikken interesserede ham. Alt der havde en forbindelse til matematik var han fascineret af.

Gus Hansen - en pokerlegende 101

At være matematikinteresseret er om ikke en forudsætning, så i hvert fald et godt skridt på vejen, hvis man vil være pokerspiller. Gus blev introduceret for spillet under en træningslejr som tennisspiller. Han spillede mod de andre der var med på træningslejr, om de lommepenge de havde fået med, disse lejre lå oftest om sommeren, hvor pokeren derfor fik en mere og mere central rolle for Gus. Senere blev han også præsenteret for backgammon, der fascinerede ham endnu mere. Han tog spillet meget seriøst og tænkte konstant over taktikker og hvordan han kunne forbedre sit spil. Hansen håbede at kunne gøre spillet til sin levevej og han vidste at det eneste sted det kunne lade sig gøre var i USA. Da han var 19 flyttede han til Santa Cruz i Californien. Han begyndte overraskende nok at spille poker i de lokle klubber, fremfor backgammon. Han fik dog en meget skidt start, og som med mange andre af de største var hans første periode fyldt med nedture.

Gus Hansen - en pokerlegende 102

Ydermere blev Gus pludselig forstyrret af det danske militær, der indkaldte ham til værnepligt, hvilket betød at pokeren lå forholdsvis stille i 9 måneder. Så snart han var færdig i militæret rejste han tilbage til USA, hvor han denne gang bosatte sig i New York. Her begyndte han at fokusere på backgammon og gin rummy, men det varede ikke længe. Han erfarede at der ikke var specielt store penge i backgammon. Han havde håbet at kunne leve af spillet fuld tid, men selvom han havde flere godkendte resultater, så var pengene for små. Derfor vendte han tilbage til pokerverdenen, efter at have mødt Huck Seed oog Phil Laak på backgammon-touren. De introducerede ham for No Limit Hold'em, og uden den store kendskab til spillet debuterede Gus ved WSOP i 1996. Selvom mange siger at "The Great Dane" er et naturtalent, så var hans første møde med den store pokerverden ikke nogen ubetinget succes. Han blev slået ud ganske hurtigt.

Gus Hansen - en pokerlegende 103

Det afholdt dog ikke Hansen fra at fortsætte med at studere poker og udvikle sit spil. Gus var hurtigt af den forståelse at man blev nødt til at variere sit spil, hvilket var første startskud til at den Gus som vi kender i dag blev formet. Han har selv udtalt "Jeg har forhøjet med kort der er mindre tiltalende end det der ligger i toilettet efter jeg har skidt i det". Herefter begyndte Hansen at mærke successen, der besluttede sig for at droppe backgammon og i stedet fokusere 100 % på poker. Han begyndte at rejse mere til Las Vegas, da der var flere gode spil end han oplevede på østkysten, hvor han stadig boede. Gus' spillestil betød at han havde nogle enorme udsving ved bordene, selvom han ofte tabte store pots, så vandt han som regel pengene igen og ofte mere end det. Det tog ikke lang tid før at hans modstandere konstaterede at danskeren var næsten umulig at læse. Han kan spille enhver hånd som om han har esserne, når du så tror du har fanget ham i et bluff, så er det han netop vender esserne. Han spillede mest cash games, men engang imellem deltog han også i en turnering.

Gus Hansen - en pokerlegende 104

Da World Poker Tour startede i 2002, belsuttede Gus sig for at holde en pause fra cash bordene og istedet spille med ved Five Diamonds World Poker Classics. Det skulle vise sig at være en klog beslutning, da danskeren endte med at vinde denne event, efter et finalebord hvor han sad overfor kapaciteter som Freddy Deeb, John Juanda og Scotty Nguyen. De $556.000 i præmiepenge var Hansens første pengeplacering ved en stor turnering, og det var i den grad hans gennembrud på pokerscenen. Et år efter beviste Gus at hans sejr ikke var begynderheld og at han var kommet for at blive. I februar 2003 vandt han WPT L.A Poker Classics, hvilket gav ham endnu en halv million dollars i præmiepenge. På det tidspunkt var han også begyndt at agere som forretningsmand, da han startede et pokerrum kaldet pokerchamps.com. Siden blev ganske succefuld og efter to år købte Betfair siden for tretten millioner Euro. Imens blev Gus ved at lave store resultater ved live turneringerne. I december 2003 blev han nummer 3. ved Five Diamonds World Poker Classics, og en måned senere vandt han sin tredje WPT titel efter at have vundet PokerStars Caribbean Adventure i januar 2004. Hans spillestil og personlighed havde hurtigt gjort Hansen til en af verdens mest populære pokerspillere.

To måneder senere blev Gus nummer 150 ved WSOP Main Event, hvilket var hans første pengeplacering ved WSOP. Overraskende nok har Gus stadig ikke vundet et WSOP bracelet, og har i det hele taget været ganske anonym på den scene, i hvert fald efter "Gus-standarder". Han fik to pengeplaceringer i både 2007 og 2008, men et par hæderfulde 10. pladser er indtil videre hans edste resultater. De pauvre resultater ved WSOP står i skærende kontrast til hans præstationer ved WPT. Han har ikke vundet en WPT event siden 2004, men han har alt i alt været ved 7 WPT-finaler. Hansen er også blevet mere og mere dedikeret online, hvor han spiller mere og mere. Efter han solgte Pokerchamps skrev han kontrakt med Full Tilt Poker, hvor han har været lige siden. Der spiller han ved de dyreste borde siden har at tilbyde. Han er ofte at finde online og han har også to borde på siden, der er helt hans egne. Det ene er et Pot Limit Omaha deepstack table (Gus City), hvor der er blinds på $200/$400. Derudover har han et No Limit Hold'em bord (Gus Heaven), hvor der er blinds på $500/$100. hvis statistikkerne taler sandt, så har Gus vundet mang millioner dollars online over de seneste år.

Gus Hansen - en pokerlegende 105

Selvom Gus spiller masser af online, så dukker han også op ved liveturneringerne ind imellem. I 2007 spillede han med ved Aussie Millions i Melbourne og endte med at vinde Main Event, hvilket gav $1,2 million i præmiepenge. Som sædvanligt noterede Gus sig hver enkelt af sine hænder, på sin lille diktafon, noget han er begyndt at praktisere oftere og oftere. De noter han gjorde sig under Aussie Millions resulterede i bogen, Every Hand Revealed, hvor han beskriver hele turneringen, og den hrde proces der gav ham sejren.

Men den største pengepræmie havde Gus dog stadig til gode. I april 2008 spillede han med ved $25.000 WPT Championship Event, og selvom han "kun" blev nummer to, efter David Chiu, så vandt han alligevel $1.714.800, hvilket gør at han nu har vundet over $7,2 millioner i live turneringer. På trods af dette mener han stadig at cash games er hans hovedaktiv. De fleste kender den efterhånden berømte hånd han spillede mod Daniel Negreanu under High Steks Pokers anden sæson. Det endte med at blive en af de største pots nogensinde, da Hansens fire femmere slog Negreanus fulde hus, i en pot der var $575.000 værd.

Disse pots er dog langt fra sjælden for Gus. I følge Doyle Brunson, så er danskeren en af de få spillere der, på grund af hans stil, kan være nede med flere millioner i spil hvor det normalt ikke er tilfældet. Gus har altid været åben omkring dette, han indrømmer at han ofte taber store pots. Han siger også at han konsekvent taber når han better på sport, men at hans gevisnter i pokeren er mere end rigeligt til at dække det tab.

Dette er en af årsagerne til at den uforudsigelige dansker stadig er en af de største personligheder i pokerverdenen. En dag beslutter han sig måske for kun at fokusere på turneringerne, for at sikre sig et af de eftertragtede bracelets fra WSOP, men indtil da, forbliver cash games hans største indkomstkilde.

Så længe han har succes online, forbliver han nok ved computeren for det meste. Men der er ingen tvivl om at Gus indimellem vil dukke op ved de største live turneringer, så der er ganske sikkert mange interessante præstationer i vente fra den 34-årige dansker.

Gus Hansen - en pokerlegende 106

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories