WSOP 2018

Dwans vilde udfordring - her forklarer han sin motivation

Dwans vilde udfordring - her forklarer han sin motivation 0001

Onlineverdenen vågnede for alvor op, da en af de største stjerner Tom 'durrrr' Dwan, annoncerede at han udfordrer alle pokerspillere. Dwans åbne invitation bestod i at spillerne der udfordrede ham skulle spille 50.000 online hænder, simultant ved fire eller flere borde, hvor der skulle spilles No Limit Hold'em eller Pot Limit Omaha, betingelserne var som følger:

"Jeg udfordrer hele verdenen heads-up. Enhver kan tage imod mit tilbud. Fire borde, mindst $200/$400, min modstander skal derudover sætte $500.000 på spil, mens jeg satser $1,5 million. Vi spiller mindst 50.000 hænder, hvis min modstander vinder mere end jeg, så får de min $1,5 million udover hvad de ellers vinder. Så hvis du og jeg spillede og du vandt en dollar, så fik du $1,5 million oveni, mens jeg ville vinde dine $500.000... Så jeg giver en million dollars gratis, hvis der er nogen der mener de kan slå mig."

"Alle og enhver," undtagen én... Det understregede Dwan senere på et prominent pokerforum, da han forklarede at hans gode ven Phil 'OMGClayAiken' Galfond, hvilket af mange skal forklares ved at Galfond har en spillestil der ikke passer Dwan specielt godt. Dwan forklarede til PokerNews, hvad hans motivation ved udfordringen var.

"Min mening er jo nok ret subjektiv," siger Dwan, "men jeg mener at de to mest interessante og mest spillede, online pokerspil er Heads-up No Limit Hold'em og Heads Up Pot Limit Omaha. Jeg har spillet mod mange mennesker i disse to spilvarianter, men det er meget sjældent at nogen vil spille mod mig i mere end to vinduer. Min forudindtagede holdning til tingene, så synes jeg det er meget mere interessant at spille mindst fire borde ad gange. Grunden til dette er at, når man spiller ved fire borde, så er risikoen for at en vinder afgøres på baggrund af en eller to store pots, knap så stor, og den bedste spiller vil, groft sagt, tjene dobbelt så mange penge, som han ville hvis der kun blev spillet ved to borde. Derudover, når dine modstandere laver den samme fejl igen og igen, i en session der varer 90 minutter, så kan du få meget mere ud af det, hvis der spilles ved fire borde, og dermed tjene fire gange så meget - man må dog også formode at folk vil justere deres spil hurtigere, når der spilles ved fire borde."

"Af alle disse grunde, ønskede jeg at få folk til at spille mod mig på fire borde med PLO og NLHE. Måske kommer det til at koste mig en masse penge, eller måske kommer jeg til at tjene på det... uanset hvad, så er der altså et side-bet hvor jeg smider $1.500.000 i, mens modstanderen skal smide $500.000 og så spiller vi 50.000 hænder, hvilket min modstander vælger, indenfor de rammer jeg udstikker. Hvis én af os er foran efter 50.000 hænder, så vinder han også side-bettet, dermed for jeg for første gang i lang tid, muligheden for at spille fire heads-up borde samtidig, i mere end en time eller to. Jeg har planer om at spille mod alle der tager imod udfordringen, dog er Phil Galfond undtaget, fordi han er en meget god ven og en rigtig god spiller. Jeg forbeholder mig naturligvis retten til at aflyse udfordringer, såfremt jeg ikke har kapitalen til at gennemføre (hvis jeg taber mange sessioner i træk). Men jeg føler mig ganske overbevist om at alle der ønsker at udfordre mig, også får chancen for at spille mod mig i det kommende år, jeg er dog endnu usikker på hvor lang tid disse udfordringer vil tage at gennemføre. Jeg håber at disse opgør vil blive interessante for alle deltagere, samt dem der vil kigge på. Det kommer nok til at koste penge for nogle - forhåbentlig ikke mig! Men det kan kun tiden vise..."

Den slags udfordringer er ikke nye i pokerverdenen - Daniel Negreanu skabte en lidt anden form for high-stakes udfordring for nogle år tilbage, hvor man skiftede mellem forskellige pokervarianter - og det ser også ud til at flere proer, nogle af dem med dybeste lommer, vil tage udfordringen fra Dwan. Phil Ivey har allerede accepteret udfordringen via Barry Greensteins radioshow, og både Patrick Antonius og David Benyamine ser ud til at følge efter ham.

Ivey, der flere forskellige steder rapporteres til at have tjent over $6 millioner ved sit cash game online, i 2008, er klar til at tage udfordringen fra Dwan og Ivey har da også op til flere gange accepteret udfordringer, hvor han har følt han havde en fordel. Benyamine har også en solid bankroll, han er en af verdens bedste Omaha spillere, og han slog for alvor igennem i 2008, hvor han vandt turneringer i flere forskellige pokervarianter og blandt andet tog sit første WSOP bracelet. Antonius er også kendt som en frygtløs spiller og har deltaget ved de største live og onlinespil i mange år.

Da Ivey diskuterede hans accept af udfordringen, udtalte han samtidig "Jeg har aldrig accepteret en udfordring som denne... Jeg formoder bare at alle regner med at jeg vil spille dem - jeg vil spille alle spil... Jeg vil spille mod alle, i ethvert spil der findes. For det meste starter jeg med at være undertoppet, sådan føles det i hvert fald. Men til sidst regner jeg dem ud, finder ud af hvordan de spiller - så justerer jeg mit spil, og ender med at være favorit."

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories