Anmeldelse: Oops, I won too much money

Anmeldelse: Oops, I won too much money 0001

Hvis du blot tilbringer en smule tid med at studere resultater fra pokerturneringerne, vil du højst sandsynlig bide mærke i navnet Tom Schneider, der igennem flere år har leveret flotte resultater, i 2006 brød han for alvor ind på turneringsscenen, hvor han var i finalen ved WPT, World Series of Poker Circuit og derefter WSOP. Nogle år senere blev han årets spiller ved WSOP, så han har manifesteret sig som en af de bedste pokerspillere.

Men Schneider har ikke udelukkende gjort sig bemærket i kraft af sit poker-talent. Manden fra Arizona har også for en periode været en succesfuld cash game spiller, og som tidligere revisor og økonomichef for adskillige virksomheder har Schneider ikke alene erfaret livets op- og nedture rundt om diverse pokerborde, men også i den benhårde forretningsverden såvel som i det private liv. Tom har samlet sine livserfaringer i en interessant bog ved navn 'Oops, I Won Too Much Money', der, foruden at indeholde pokerstrategier, bidrager med nogle udmærkede redskaber til, hvordan man opnår succes i alle livets henseender, selvom bogen stammer fra 2006, kan den stadig være ganske relevant for folk med pokerinteresse.

Bogen bærer undertitlen 'Winning wisdom from the boardroom to the poker table' og den lever i høj grad op til sit løfte. Bogen er inddelt i 61 afsnit, der hver især omhandler en specifik situation. For hver situation bliver der foretaget en analyse af begivenhedens forløb samtidig med, at bogen giver sin egen løsning på problemstillingen og/eller forklarer hvilken lektie, man kan lære ud fra den givne situation. Med skiftevis ironi og rammende alvor, der udspringer af erfaringer fra livets hårde skole, demonstrer Schneider gennem disse kapitler, hvordan der findes utallige ligheder mellem at håndtere uforudsigelige begivenheder ved pokerbordet, i forretningsverden og i privatlivet. Lektionerne er alt i alt yderst lærerige, også selvom ikke alle sammen bliver løst med succesens lyksaligheder.

Gennem kapitler som 'Er du en skildpadde eller hare?', 'Forretnings- og kapitaldræberen' og 'Ups, jeg har vundet for mange penge' viser Schneider, hvorledes han ikke alene besidder en knivskarp evne til at aflæse de andre spillere ved pokerbordet og i direktionslokalet, men at han også evner at få dig til at grine (ofte højt), når han illustrerer sine eksempler for læseren. Selvom disse eksempler eller overvejelser bliver fremført på komisk maner, vil det i sidste ende være givtigt for læseren at påtage sig den lærdom, som Schneider forsøger at videregive.

Jeg syntes, at Toms skrivestil var meget indbydende og tilgængelig for læseren, mens man samtidig får leveret nogle solide strategier til, hvorledes man kan opnå succes i alle livets aspekter. Han holder dig tryllebundet med de forskellige lærdomme, der dukker op undervejs, og hvis du tilmed anvender den overbragte viden i praksis, kan du måske også komme i besiddelse af den succes, som vi alle efterstræber. Bogens lærdom og lektioner kan anvendes på så mange forskellige områder, at det burde være obligatorisk for enhver at læse den – eller i det mindste have den stående hjemme på bogreolen.

Delvis poker strategi, delvis forretningsfilosofi, delvis selvhjælpsbog. Tom Schneider påtog sig en dristig opgave og ramte plet over hele linjen med 'Oops, I Won Too Much Money'. Det vil være interessant at finde ud af, om den lærdom han beskriver i bogen i virkeligheden har været fundamentet for hans egen succes ved pokerbordene og i hans liv generelt. Måske kunne dette gå hen og blive emnet for hans næste bog. I så fald vil bogen uden tvivl havne hjemme på min bogreol lige ved siden af den første.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories