PokerNews Interview: Bertrand 'ElkY' Grospellier - del 1

PokerNews Interview: Bertrand 'ElkY' Grospellier - del 1 0001

Bertrand Grospellier er en af verdens bedste pokerspiller. Siden han i starten af Januar 2008 vandt $2.000.000 ved PokerStars Caribbean Adventure, har Grospellier været i gang. Han fulgte triumfen op ved at vinde den sjette Festa Del Lago Classic i oktober, og siden har han vundet flere store turneringer, tidligere er han også blevet nummer to ved EPT København. Ved det netop afsluttede NBC National Heads-Up Poker Championship blev han nummer tre. Den tidligere professionelle StarCraft spiller, der kendes som 'ElkY' snakkede for nyligt med PokerNews om sin fantastiske karriere. Her er første del af interviewet.

PokerNews: Lad os først snakke om det sensationelle år du havde sidste år, du siger at du blev bekræftet i at du spiller godt. Hvad er du blevet overbevist om, som du tvivlede over i 2007?

Bertrand Grospellier: Min første sejr i 2008 var ved en stor turnering, PokerStars Caribbean Adventure. Der var et felt der indeholdt alt: En gruppe gode spillere, men også en række mindre kompetente spillere, deriblandt en del kvalifikationsspillere. Den anden turnering, WPT Festa al Lago, var en helt anden turnering. Der var ikke så mange spillere, men der var heller ikke nogle kvalifikationsspillere og det var kun de allerbedste pro'er der var med ved turneringen. Et år senere vandt jeg også High-Roller eventen ved PCA. Den turnering havde et meget højere buy-in, og derfor bestod turneringen kun af de allerbedste spillere. På den måde fik jeg bevist at jeg kan slå alle spillere og ethvert felt, det har været en virkelig fed oplevelse.

PokerNews: Der var den sidste hånd ved PCA 2008. Du forhøjede med 8-8 og Hafiz Khan gik all-in. Du spurgte ham hvor meget han havde igen, og du så hvordan han blev nervøs, da han fandt ud af hvor meget han egentlig havde igen. Var det den eneste grund til at du kaldte?

Grospellier: Nej, det var selvfølgelig ikke den eneste grund. Jeg havde siddet ved samme bord som ham i to dage, så jeg havde set nogle små tells. Hver eneste gang han lavede små re-raises, så havde han altid Q-Q, K-K eller A-A. At han i den afgørende hånd lavede et stort re-raise, overraskede mig. Han ønskede måske at jeg skulle lave et dårligt kald. Men da jeg så hans ansigt, var jeg ret sikker på at jeg havde 50-50 chance i potten. Måske havde han stadig skubbet med 9-9, men med 10-10, så havde han spillet hånden anderledes. Derudover så var jeg chipleader, og alle disse ting gjorde at jeg kaldte. Jeg var ikke overrasket over at se at jeg var favorit med over 55 % til at vinde hånden.

PN: Har alle de gode resultater ændret dit syn på poker?

Grospellier: Nej, jeg spiller stadig nogenlunde det samme, men jeg forsøger også at forbedre mig hele tiden. Det eneste der har ændret sig, er at jeg nu er mere overbevist om at jeg er på rette hylde. Det kan så resultere i at andre spillere bliver mere skræmte når de spiller mod mig, hvilket ikke er dumt når man spiller turneringer, så det er jeg ret glad for. På den anden side er der også mange spillere der bare gerne vil være med i en pot med mig. Jeg skal bare lære at indstille mig på dette, men jeg tror det giver mig flere fordele end bagdele.

PN: Var WPT nemmere for dig end EPT? Ved EPT events ser det ud til at du skal op imod en masse spillere der er vandt til at spille online, og derfor er mere vandt til aggressive spillere, end spillere ved WPT er, hvor det er den mere gammeldags type af live-spillere, der spiller mere passivt.

Grospellier: Strukturen ved WPT er meget bedre end ved EPT. Spillerne har flere chips og levels er længere. Du behøver ikke satse så meget ved WPT events. EPT events er meget hurtigere og derfor bliver du ofte nødt til at gamble en del. Så derfor har det ikke så meget at gøre med spillerne. Jeg spiller også relativt tight ved WPT events.

I anden del fortæller 'ElkY' blandt andet om sin fortid som professionel computerspiller. Den kan du læse her på siden i morgen.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories