Gus Hansen – biografi

Gus Hansen – biografi 0001

I går havde vi en række kolde facts om Gus Hansen, i dag fortsætter vi med en mere dybdegående beskrivelse af hans liv fra fødslen i København, og frem til i dag. I morgen kommer endnu en artikel om Gus Hansen, der vil handle mere om hans spillemæssige færdigheder.

De fleste danskere kender efterhånden Gus Hansen som han er blevet døbt i guds eget land. Han er en af pokerverdenens allerstørste stjerner, og hans aggressive stil har givet ham en plads i mange pokerhjerter verden over. At det skulle gå sådan var der nok ikke mange der ventede da Gustav Hansen kom til verden i d. 13. februar 1974 lidt uden for København.

Men der gik ikke mange år før kimen til den store pokerkarriere blev lagt, ubevidst ganske vidst, men meget hurtigt var det tydeligt at den unge Gustav var fascineret af matematikkens verden, og han studerede med stor interesse beregninger og sandsynligheder. Udover tallene var hans store lidenskab sport, specielt tennis og bordtennis dyrkede han meget som ung. Det var netop på en bordtennislejr i 5. klasse at gamblingen begyndte, han havde fået 50 kroner med af sine forældre, til at købe slik og sodavand for. Men de penge endte med at gå op i røg, da han spillede 'halv tolv' med nogle af de større drenge. I gymnasiet blev han introduceret for backgammon, og han begyndte at spille om penge, blandt andet på strøget i København. Han havde tydeligvis talent, og han brugte efter gymnasiet et år på at rejse rundt og spille backgammon i Europa. Han tabte stort til en amerikaner på et tidspunkt, faktisk så stort at Gustav ikke kunne betale amerikaneren tilbage. Amerikaneren lærer i stedet Gus op, og betaler buy-ins til store turneringer, og Gus får via gode turneringsresultater betalt gælden af.

Herefter rejste han til Californien hvor han i 1993 startede på det californiske universitet i Santa Cruz. Hans engelske var helt på plads, efter sigende har han lært store dele af sine engelskkundskaber ved at læse og lytte til tekster med Pink Floyd. Efterhånden blev skolen en bi-ting, og timerne blev i stedet brugt på at spille backgammon om penge. Gustav, eller Gus som han på dette tidspunkt blev kaldt, savnede dog mere spænding, og backgammonspil med store stakes var svære at opdrive. Derfor blev han fanget da han oplevede stemningen i Ocean View Card Room, der er et californisk pokerrum.

Det blev for alvor starten til hans pokerkarriere, hvor han brugte de første år på at studere spillet og matematikken bag. Det resulterede i at han fik udviklet sin helt egen stil, noget som jeg vil komme nærmere ind på i den næste artikel om Gus.

Den stil udviklede han i første omgang i Californien, men med tiden trængte han til at sprede vingerne på større scener, og det var det der fik ham til at flytte til New York i 1999. På det tidspunkt var han i gang med at betale lærepenge, han havde været med ved WSOP siden 1996 og andre store turneringer et par gange, men hans spil var ikke i den klasse som det er i dag, men hans turneringserfaringer gav ham endnu mere grobund for at udvikle sine systemer. Hans besøg i Las Vegas blev hyppigere, og han blev efterhånden en integreret del af gamblingverdenen.

I 1997 prøver han at vende tilbage til en mere mondæn tilværelse, og tilmelder sig læreseminariet, men det holder kun et halvt år, og så er han tilbage ved bordene i USA.

I starten af 2000 begyndte resultaterne så småt at komme, og 2002 skulle blive året hvor han brød igennem på turneringsscenen. Han vandt den første turnering i World Poker Tour, der betragtes som en af de største og mest prestigiøse turneringer i verden. Gus har siden vundet to WPT-turneringer mere, samt en invitations-turnering der også havde WPT-folkene som bagmænd. Han blev derfor inkluderet i WPTs Walk of Fame som en af de første, sammen med Doyle Brunson og James Garner

Fra 2005 er Gus begyndt at spille færre turneringer, og mere online. I starten var online-spil ikke noget han brugte så meget tid på. Men han er efterhånden blevet mere og mere draget af det. Under årets WSOP var Gus Hansen kun med i få turneringer, varmen i Las Vegas gjorde at han havde mere lyst til at blive hjemme og spille foran computeren, mens de andre svedte. Alligevel deltager han stadig i de største live-turneringer, men havde i en periode svært ved at følge op på sin enorme succes. Billedet vendte dog da han sidste år vandt Aussie Millions, og derefter spillede en flot Main Event ved WSOP. Hvor han af flere omgange havde chiplead, men måtte se sig slået ud som nummer 61. Herefter blev han nummer 10. ved WSOP Main Event Europe.

I de kommende år vil Gus være endnu mere selektiv med hensyn til hvilke turneringer han spiller. Men vær sikker på at han nok skal dukke op til de største turneringer.

I morgen kan du læse mere om hvordan Gus bygger sit spil op, og hvilken stil det er han er eksponent for.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories