Gus Hansen – citaterne

Gus Hansen – citaterne 0001

I de tidligere artikler om Gus Hansen har jeg kigget på hvad der har været med til at skabe dette pokerfænomen. I denne sidste omgang vil vi se lidt på hvad han selv har sagt om sit spil, og hvad andre har at sige om hans stil.

Efter Hansen havde spillet sin første WSOP i 1996 stod det ham klart at der var langt op til pokerverdenens tinder, og med stor selverkendelse gik han i gang med at udvikle sit spil.

"Efter at være blevet slået ud den første dag, besluttede jeg at træne mere, og testede nye træk og eksperimenterede med forskellige stilarter. Eksperimentering og en blanding af stilarter har været en del af mit spil lige siden." (citat fra søndagsavisen).

Det var med til at gøre Hansen til en stor spiller, han arbejde længe på at finpudse sit spil. Den specielle stil vandt dog ikke indpas hos de andre professionelle i starten, selv efter at Gus Hansen vandt den første WPT var der kritiske røster.

"Han spillede meget dårligt!"

Så kontant var meldingen fra en af spillets største navne, Freddy Deeb, siden hen har de to da også krydset klinger mange gange og Deeb har måttet erkende at der er mere til Gus' stil end bare held. Gus bevarede dog en ydmyghed overfor den verden han var en del af.

"Not to say that I am a great player or anything, but somebody has to win."

Så ydmyg kan Gus Hansen sommetider være, han er bevidst om hvad det er for et spil han er en del af. Men bag enhver stor pokerspiller gemmer der sig også et stort ego, og han er også godt klar over at han har nogle evner der kan bruges fordelagtigt i pokerverdenen

"There's a word that's always used in backgammon, but not used very often in poker. It's equity. What's your equity in a given situation?".

Han bruger sine evner som en af verdens bedste backgammonspillere i pokerverdenen, og kigger på spillet med friske øjne. Hans matematiske tilgang til spillet mixer han med en enorm aggressivitet.

"One of my strengths is that I definitely make mistakes that other - I would call them solid poker players - wouldn't make, but I definitely also make some good plays that they probably wouldn't dream about."

Her indkapsler han lidt af essensen bag sin filosofi, hvis man spiller mange hænder vil man nødvendigvis også tabe en del af dem. Men hvis man bliver ved at spille mange hænder, så vil man også vinde mange. Derfor handler hans offensive spil ikke om desperation, men om kalkuleret risiko.

"Min force er min aggressivitet. Der er ikke andre i verden, der spiller helt på samme måde som mig. Hvis man har gode kort, skal man ikke være bange for at gå linen ud.

Noget en stor pokerspiller som Antonio Esfandiari har også erkendt at man skal passe på når man sidder overfor Gus, og han løfter lidt sløret for nogle af de fordele Gus' stil også kan have.

"out of position against Gus and Daniel, i fold"

Det sagde han da han sad i en pot mod Gus Hansen og Daniel Negreanu, og havde A-Q på hånden. En hånd han normalt ville spille, men de to modstanderes aggressive stil, gjorde at han foldede hånden i stedet for at spille den.

Stilen har utvivlsomt vundet Gus Hansen mange penge, men hvor mange det egentlig drejer sig om ved mange andre end ham selv nok ikke. Han er heller ikke meget for selv at fortælle det.

"Ellers kommer de alle sammen efter mig. Skattevæsnet, mafiaen, russerne og italienerne. You name it." (citat fra Søndagsavisen)

Det er naturligvis sagt med et smil på læben, men der er nok noget om det, Gus Hansens evner som pokerspiller har gjort ham til en velhavende mand, og ydmygheden har han efterhånden også lagt bag sig. Hans resultater taler for sig selv, og alt peger i retning af at han er en af sportens ypperste udøvere. Noget han heller ikke selv er bleg for at indrømme.

"Det er svært at argumentere for rimeligheden i, at jeg ikke skulle være blandt de 10 bedste pokerspillere i verden." (citat fra Søndagsavisen)

Med dette citat runder jeg fortællingen om Gus Hansen af for denne gang, men med de evner han har vist ved pokerbordene er der ingen tvivl om at der fremover vil blive føjet mange kapitler til denne fascinerende historie.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories