Gus Hansen – hænderne

Gus Hansen – hænderne 0001

Vi har tidligere kigget lidt på Gus Hansen, hans indgang til pokerverdenen og den strategi han praktiserer. I denne del kigger vi lidt nærmere på nogle af de største hænder han har spillet igennem tiden. Et par hænder der viser noget om hans tilgang til poker, en central hånd i hans pokerkarriere, og så til sidst en beskrivelse af et pokerbord som Gus dominerede fra start til slut.

WPT $10.000 no limit hold'em Championship 2003 mod Andy Bloch

Andy Bloch måtte her bukke under for Gus, og specielt en hånd er siden blevet næsten legendarisk. Gus sidder med 4-2 off-suit. På floppet kommer der 9-8-5. Turnkortet er en 10er, og river var en knægt. Andy Bloch sad med A-8, hvilket gav ham et par otte, og et es som kicker. Det var naturligvis bedre end Gus' hånd. Men Gus bettede hele vejen igennem, og til sidst blev Andy nødt til at smide, da han var bange for at Gus sad med en straight, eller et højere par. Et skoleeksempel på hvordan en dårlig hånd kan blive god hvis man har den psykologiske fordel.

Gus drog på den måde fordel af at han hele tiden agerede som om han havde en farlig hånd, og Andy Bloch blev mere bange for at tabe, end han gik efter at vinde.

Aussie Millions 2007 mod Jimmy Fricke

Efter en lang periode uden en turneringssejr sad Gus Hansen pludselig i finalen ved Aussie Millions tidligere i år, han var oppe mod turneringens helt store overraskelse, Jimmy Fricke. Inden den afgørende hånd havde Gus Hansen 11.190.000 i chips, mens Fricke sad med 3.755.000.

Fricke får {9-Clubs}{7-Clubs}, mod Hansens {a-Clubs}{a-Hearts}. Hansen forhøjer til 350.000, og Fricke kalder. På floppet kommer {q-Diamonds}{8-Diamonds}{6-Clubs}, og Hansen forhøjer, derefter går Fricke all-in, og Hansen kalder hurtigt. På turn og river kommer der {2-Clubs}{9-Spades}, og Hansen vinder førstepræmien på over 1 million dollars.

Måske ikke en hånd der i sig selv er specielt bemærkelsesværdigt, men det betød at Gus brød sit dødvande, hvor han i lang tid ikke havde vundet en turnering. Han bragte sig tilbage i pokerfolkets bevidsthed, og viste at han stadig er en mand man skal regne med ved de store turneringer. Enormt vigtigt for en mand der i de første år af sin karriere måtte kæmpe mod at blive kaldt en døgnflue.

Hånden kan ses her.

High stakes poker mod Daniel Negreanu

På amerikansk tv samler man ofte de største spillere til forskellige turneringer, også til high stakes poker, hvor spillerne sidder og spiller cash game om kæmpesummer.

Gus har 5-5, Negreanu sidder med 6-6. Gus forhøjer før floppet til $2.100, og Negreanu forhøjer yderligere til $5.000 og Hansen kalder. De rammer begge tre ens, da der på floppet kommer 9-6-5. Gus checker hvorefter Negreanu better $8.000. Hansen overvejer længe og forhøjer med $26.000. Negreanu vælger at kalde. På turnkortet kommer endnu en femmer, og Hansen har nu fire ens. Hansen lægger ud med at bette $24.000, og Negreanu kalder. Før river er potten på $111.700, og da der kommer en otter på river checker Gus, og Negreanu skal nu melde ud. Han better $65.000 hvorefter Gus går all-in, hvilket betyder at Negreanu skal lægge yderligere $167.000 i potten for at være med. Negreanu vælger at kalde, og de fire ens giver Gus en pot på $575.700.

Det er det største beløb der nogensinde er vundet på tv i en enkelt hånd, og en hånd der viser lidt om hvor galt det kan gå når man som Negreanu sidder med en hånd som man må formode er den bedste ved bordet. Hansen spiller i løbet af hånden ekstremt cool, og tager sine pauser for at overveje tingene, selvom han efter turnkortet ved han sidder med den bedste hånd.

Hånden kan ses her.

Hansen går amok til poker superstars III

På amerikansk tv har man invitationsturnering, hvor 24 af de største pokerstjerner samles. Disse 24 spiller 20 indledende matche mod hinanden, de 16 bedste går videre. Dette år var Hansen i den sidste indledende kvartfinale presset til at vinde sin sidste match for at avancere til semifinalen. Han sad ved bord med Phil Ivey, Freddy Deeb, Phil Hellmuth, Chris Moneymaker og Antonio Esfandiari. I hvert heat var der point på spil, og de forskellige spillere havde derfor forskellige placeringer som de skulle opnå for at avancere. Hele denne dyst viser sig at blive en parade af offensiv og velgennemtænkt poker fra Hansens side.

· Hånd 1: Hansen får {9-Spades}{2-Hearts}, og han vælger at gå all-in uden at kigge på dem. De andre folder og Hansen samler blinds til sig.

· Hånd 2: Hansen går igen all-in, endnu engang uden at kigge på sine kort. Denne gang sidder han med {10-Hearts}{2-Diamonds} og alle andre spillere folder.

· Hånd 3: På tredje hånd følger Hansen de første to hænder, og går igen all-in uden at se sine kort. Han bliver kaldt af Hellmuth der sidder med {a-Clubs}{j-Clubs}. Hansen vender {2-Clubs}{2-Diamonds} og de har begge 50 % chance for at vinde. På bordet kommer der {6-Spades}{2-Hearts}{3-Diamonds}{4-Diamonds}{4-Spades}, og Hansen vinder hånden med et fuldt hus. Hellmuth går rasende fra bordet, og skælder Gus ud for at spille sine hænder uden at kigge.

· Hånd 4: Mønstret fortsætter, Gus går all-in uden at se sine kort som denne gang er {q-Diamonds}{6-Clubs}, og endnu engang bliver der folded hele vejen rundt.

· Hånd 5: Hansen forhøjer så meget at han tvinger enhver der vil kalde til at gå all-in, og endnu engang smider de andre ved bordet deres kort.

· Hånd 6: Denne hånd former sig på samme måde, Hansen går all-in uden at kigge sine kort der er {k-Diamonds}{9-Hearts}, og omkring ham bliver der folded.

· Hånd 7: Hansen går all-in inden han har fået sine kort, som viser sig at være {a-Hearts}{6-Hearts}, en hånd der endnu engang gør at han stjæler blinds.

· Hånd 8: Hansen går, ikke overraskende, all-in uden at kigge og vinder blinds med {a-Hearts}{8-Hearts}. Snakken begynder at gå ved bordet, om hvad rekorden er for flest vundne hænder i træk ved en turnering.

· Hånd 9: Gus følger mønstret fra de otte foregående hænder. Denne gang bliver han kaldt af Chris Moneymaker med {a-Spades}{10-Hearts}. Gus har {10-Spades}{7-Spades}, og det ser ud til at hans stime nu skal stoppes. Men Hansen vinder puljen med et par syv da bordet kommer med {5-Diamonds}{q-Hearts}{q-Spades}{7-Clubs}{6-Clubs}. Moneymaker der dermed slået ud.

· Hånd 10: Hansen kigger på sine kort, og går så all-in med {q-Spades}{j-Clubs}. Denne gang bliver han kaldt, og er endnu engang bagud inden floppet da Esfandiari viser {k-Hearts}{q-Clubs}. Bordet kommer med {k-Spades}{7-Diamonds}{j-Spades}{9-Hearts}{10-Hearts}, og Hansen vinder ikke potten, men de deler potten med hver deres straight.

· Hånd 11: Gus vinder igen blinds ved at gå all-in, med et par seks, det bliver dermed hans ellevte hånd i træk hvor han er gået all-in, ti af dem har han vundet, og i en har han delt potten.

· Hånd 12: Hansen går all-in, og vinder blinds. Hansen er nu gået tilbage til at gå all-in uden at se sine kort.

· Hånd 13: Freddy Deeb vælger at kalde Gus med {8-Clubs}{8-Hearts}, og Hansen vender {q-Clubs}{10-Hearts}. Endnu engang går bordet Gus' vej, da der kommer {j-Clubs}{9-Hearts}{10-Spades}{5-Diamonds}{4-Hearts} og Hansen vinder med det højeste par. Freddy Deeb er dermed også ude, og der er nu kun Hansen, Ivey og Esfandiari tilbage.

· Hånd 14: Esfandiari ændrer mønstret da han går all-in med {a-Hearts}{k-Diamonds}, og Hansen kalder med {a-Diamonds}{5-Spades}. Denne gang går den ikke længere, Esfandiari rammer et par konger, og vinder potten. Men Hansen er stadig solidt i spidsen, og Ivey er meget presset.

· Hånd 15: Gus ændrer han stil, og folder den 14. hånd, og Ivey vinder den ved at gå all-in.

· Hånd 16: Ivey går all-in med {a-Diamonds}{2-Hearts}, han har tilsyneladende overtaget Hansens rolle, men Hansen vil ikke miste sin førerolle, og han kalder med {a-Hearts}{8-Spades}. På bordet kommer der {9-Clubs}{4-Diamonds}{j-Diamonds}{5-Clubs}{3-Diamonds}, og Ivey rammer en straight. Gus Hansen begynder at miste grebet om det, men har stadig en solid chip-lead.

· Hånd 17: Hansen folder og Ivey går all-in mod Esfandiari. Sidstnævnte vinder potten, og Ivey er nu næsten ude.

· Hånd 18: Ivey går all-in, og bliver kaldt af både Esfandiari og Hansen. Hansen vinder potten med par knægt, og der er nu kun Esfandiari tilbage til at ødelægge en storslået sejr.

· Hånd 19: Den første hånd i heads-up går til Esfandiari, da Hansen folder.

· Hånd 20: Den anden går til Hansen, denne gang folder Esfandiari.

· Hånd 21: Den tredje går til Hansen, da han forhøjer, og Esfandiari folder.

· Hånd 22: På den fjerde har Esfandiari {k-Spades}{8-Hearts} mod Hansens {q-Diamonds}{j-Spades}. Esfandiari forhøjer, og Hansen forhøjer yderligere, derefter går Esfandiari all-in, og Hansen kalder. På bordet kommer der {6-Spades}{q-Hearts}{5-Clubs}{10-Hearts}{6-Diamonds}. Det afslutter Hansens imponerende præstation, da han vinder potten med et par damer.

Det mest imponerende ved denne sejr er at Hansen bruger hele turneringsstrukturen til at skabe sin sejr. Han ved at flere af spillerne ved bordet tænker i placeringer. Ivey skulle f.eks. blot i top-3 for at klare sig videre i turneringen, og derfor var der kun få spillere som reelt ville kalde nogle af Hansens all-in-move i starten. Der er selvfølgelig held indblandet også, men så snart de første spillere er slået ud ændrer Hansen strategi, og begynder at spille mere afbalanceret. Nogle vil kalde det hovedløst, mens andre vil kalde Hansens strategi for genial.

Det var lidt indblik i hvordan pokeren spilles blandt de allerstørste, og hvorfor det kan være så svært at læse en spiller som Gus Hansen. Han er med ved de største turneringer, og de største spil, og han virker altid lige cool og afbalanceret.

I den næste artikel om Gus Hansen vil jeg kigge lidt på hvad der igennem tiderne er blevet sagt om ham, og hvad han selv har sagt om sit pokerspil.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories