888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

PokerProfilen: Doyle Brunson - pokerens Godfather

PokerProfilen: Doyle Brunson - pokerens Godfather 0001

Når man tænker på sport, er der visse navne man kan sige, og folk vil straks vide, hvilken sport man taler om. Hvis man nævner Michael Jordan, vil man straks tænke på basketball. Hvis det er Pele, så er det, hvad det meste af verden kalder fodbold, men USA kender som soccer.

Når det kommer til poker, er det navn som er synonymt med spillet Doyle Brunson. Hvis der er nogen i poker, der var egnet til at skrive en livshistorie, selvbiografi eller film om, ville det helt sikkert være manden, som har bragt spillet ud til masserne. Han er født den 10. august 1933 i Longworth, Texas og er nu bosat i Las Vegas, og begyndte allerede at spille poker i High School. Selvom han kunne vinde penge fra sine kammerater var Doyle rent faktisk bedre til basketball. Han førte sit hold til Texas State mesterskabet og blev draftet af Minneapolis (nu kendt som Los Angeles) Lakers i den legendariske George Mikans velmagtsdage. Der skete imidlertid ting, der tvang Doyle væk fra hans vej mod professionel basketball.

Selvom han var på vej til at spille med en af de halvtreds bedste spillere, der nogensinde har spillet i NBA, skulle Brunson stadig tjene penge. Han var ikke klar til at satse alt på basketball og ville holde sine muligheder åbne for at gå på universitetet, hvis det blev nødvendigt. Da Doyle blev ramt af et kompliceret brud på sit højreben i en gipsfabriksulykke, indså han, at han aldrig kom til at spille i NBA og fokuserede på sin skole, og fik til sidst en magistergrad fra Hardin-Simmons University.

Da han først var færdig med universitetet, var han ikke sikker på, hvad der nu skulle ske. Han ville gerne være lærer (da han følte, at det var et ærefuldt arbejde), men pengene var ikke gode nok. Han fik et normalt arbejde med at sælge maskiner, indtil han begyndte med spille poker mens han var der for at servicere maskinerne. Da kortspillet blev mere profitabelt end maskinerne, vidste Doyle, at det var der, han havde sin fremtid.

Han begyndte at rejse rundt for at tjene til familien, og sluttede sig på et tidspunkt sammen med andre legender som Amarillo Slim, "Sailor" Roberts og mange andre. De undgik loven og våbnene, og disse "Texas spillere" var de bedste spillere igennem 50'erne og 60'erne. Da poker blev lovligt i Las Vegas, havde Doyle fundet et hjem.

Da World Series of Poker startede, var der kun en slags turneringer, og Johnny Moss blev efter afstemning kåret som World Champion det første år. Efterhånden som turneringen voksede, vandt Doyle verdensmesterskabet i 1976 og 1977, og er en ud af tre, der har præsteret at vinde mesterskabet to år i træk. Han har siden da vundet ti armbånd, bl.a. 2005 $5.000 Short Handed No-Limit Championship. Han har også vundet en masse på World Poker Tour, og vandt i 2004 Legends of Poker Championship i en uforglemmelig Heads Up kamp med Lee Watkinson. Alt i alt siden årtusindeskiftet, har han været ved syv finaler ved WPT og WSOP, og vundet to af dem - ikke dårligt for en spiller der primært fokuserer på cash game.

Doyle er også forfatteren bag den ultimative bog om poker. Da "Super/System" blev udgivet i 1978, blev det som en bibel for pokerspillere over hele verden. Da den blev opdateret i 2005, "Super System 2", blev den en bog enhver pokerspiller skulle eller burde have i sin bogsamling. Igennem sine halvtreds års erfaring, har Doyle givet spillet til enhver, der vil tage imod det.

Han bliver kaldet "Texas Dolly" (hvilket stammer fra en fejl som oddsætter Jimmy the Greek lavede; han læste navnet forkert på et turneringskort og det navn har hængt ved lige siden), og har en stil ved bordet som, for at være ærlig, stadig er ukendt. På trods af at han har skrevet om spillet og spillet det i halvtreds år, er han stadig en gåde ved bordet; man ved aldrig, hvad man går op imod. Doyles mål er at være med i konkurrencer til han bliver firs. Og pokerverdenen vil være så meget bedre med den legendariske Doyle Brunson med i spillet!

Relaterede spillere

Hvad mener du?