PokerProfilen: Howard Lederer - pokerprofessoren

PokerProfilen: Howard Lederer - pokerprofessoren 0001

Howard Lederer er anerkendt af mange pokerspillere i dag som en af de bedste pokerspillere i verden. Hans jernhårde blik, metodiske indgangsvinkel og ufejlbarlige sanser ved bordet har ført ham til en plads blandt de allerbedste, der er i dag. Det er en plads, han har fortjent gennem hårdt arbejde og udholdenhed i sine yngre år.

Han er født i Concord, New Hampshire i 1964 og er nu bosat i Las Vegas, Lederer var en del af en utrolig konkurrencepræget familie. Lederers far var engelsk professor, Richard Lederer, der også er forfatter af bogen Anguished English, en bog der omhandler det engelske sprogs mærkværdigheder. Howards søstre, Katy og Annie, hjalp sammen med deres far, med at udvikle Howards konkurrencementalitet i en ung alder. Kampen foregik ofte i kortspil, og det har Lederer så forsat med ind i sit voksne liv.

Poker var ikke Howards første store lidenskab. Han var en succesfuld skakmester gennem sin ungdom. Det var ikke før han begyndte på Columbia University, at Lederer fandt frem til undergrundskortrummene i New York, der også var træningsplads for en anden poker professionel, Erik Seidel.

Selvom han startede med at tabe i poker, fortsatte Howard med en dedikeret og grundig analyse af spillet, hvilket hurtigt gjorde ham til en spiller, man skulle holde øje med. Det har været en meget succesfuld vej for Howard.

Ved sit første forsøg i 1987 i World Series of Poker $10.000 Event, overraskede Lederer alle ved at blive nummer fem. Han har siden da vundet pengepræmier i langt over 50 turneringer og 38 af dem i World Series of Poker. Det har sikret ham to WSOP armbånd, men han har ikke været i stand til at forbedre sin slutplacering fra 1987 ved Main Event.

Howard var først og fremmest Cash Game spiller (bortset fra World Series) indtil World Poker Tour startede. Da WPT startede i 2003, tog Lederer udfordringen op som turneringsspiller og det blev belønnet. I den første sæson af WPT vandt Howard to mesterskaber og fik leveret sit budskab om, at han også er en af de bedste spillere i turneringsverdenen.

Det, der adskiller Howard fra mange af de andre ved bordet er, at han konstant og grundigt analyserer alt, hvad der sker ved bordet. Det er sjældent, man ser ham lave noget forhastet; i stedet for gør han som han foretrækker – nemlig grundigt at planlægge, hvad han skal, baseret på matematiske og statistiske udregninger. Den dedikation og tålmodighed til at totalt nedbryde en situation har været en signatur på hans spil og er det, som der har givet ham al den succes. Det er også det, der har givet ham tilnavnet "Pokerprofessoren".

Lederer har også været god til at lære fra sig. Det er ikke ligefrem en hemmelighed, at han er ansvarlig for at gøre sin lillesøster, som hedder Annie Duke, til en del af pokerspillet. Efter en hurtig gennemgang af spillet og lidt træning, sendte Howard sin lillesøster afsted i kamp. Det er måske nok også et stort skulderklap til Annie, og hun brugte det, han lærte hende til at slå sit eget navn fast i pokerverdenen.

Han er også ansvarlig for et af de bedste DVD-baserede pokerundervisningsmaterialer i "Howard Lederer's Secrets of Texas Hold'Em". Han har undervist spillere igennem sine ekspertanalyser under Fox Sport udsendelser af poker turneringer. Sidst men ikke mindst er Howard også en af lederne af et af de mest populære online pokerrum der findes: Full Tilt Poker.

Howard er en af de bedste at snakke poker med. Han er en behagelig og venlig gentleman, som er nem at snakke med, når man er væk fra bordene. Med sine 2,01 m kan han virke skræmmende, når han sidder ved bordene, men han er normalt afhængig af sine overlegne mentale og analytiske evner for at vinde jetoner fra de andre. Han er en af de mest succesfulde spillere, der findes i dag og vil helt sikkert ende i pokerhistoriens bøger som et af spillets største legender!

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories