PokerProfilen: Marcel Luske - Pokerens gentleman

PokerProfilen: Marcel Luske - Pokerens gentleman 0001

Der er nogle, der opfatter poker som et spil om liv og død, i hvilket man med alle midler skal udrydde sine modstandere. Målet er at være den sidste, der er tilbage "i live" ved at bruge sine jetoner og nogle forskellige andre psykologiske midler. En spiller der altid går efter at være den mest elegante gentleman er Marcel Luske.

Marcel er født i Amsterdam i 1953, og Marcel var ikke altid pokerspiller. Han brugte sit gode humør og venlige stil til at blive en rimelig succesfuld pubejer i Amsterdam. Selvom det var et godt liv, har Luske ofte kommenteret på byrderne ved forretninger og forlod det liv for at forfølge en karriere som international pokerspiller.

Med kælenavnet "Den Flyvende Hollænder", er der få, der kan betvivle den succes, han har haft i feltet. Selvom han har været ude af stand til at vinde World Series of Poker mesterskabet (hvor han er sluttet lige før finalebordet ved Main Event i 2003 (14. pladsen) og 2004 (10. pladsen), har Luske været en meget succesfuld spiller på den internationale scene og vundet store mesterskaber i Holland, Østrig, Finland, England og Spanien blandt andre. Han har vundet præmiepenge i over 100 turneringer rundt omkring i verden siden begyndelsen af dette århundrede og var European Player of the Year i 2001, 2003 og 2004.

Det, der adskiller Marcel fra andre pokerspillere, er den indgangsvinkel han har til spillet. For det første overstråler han den normalt ekstremt afslappede påklædningsstil til fordel for et moderigtigt og skræddersyet jakkesæt. Han demonstrerer dog også sin uforudsigelige side ved at føje et par solbriller, der vender på hovedet til sit ellers så professionelle look! Dennee stil adskiller ham fra mange, der kommer til bordene, da han altid ser ud som han er personen, der styrer hvad der sker ved bordet. Han har også en genial stil ved bordene; han kritiserer aldrig andre spillere eller dealere (to ting som han ikke kan lide, at andre gør). Marcels stil er aggressiv, hvilket måske kan forklare, hvorfor der er nogle turneringer han ikke har vundet, men han opfører sig altid som en vinder, lige meget om han vinder et mesterskab eller bliver slået ud den første dag.

Han er gift og far til to, og en af Marcels andre store kærligheder i sit liv er musik. Dette kan også ses ved pokerbordene, hvor kan han finde på at bryde ud i sang med to af sine favoritsange! Han har også et sort bælte i karate og er en af stifterne af International Poker Federation.

Marcel Luske ER hvad enhver pokerspiller burde stræbe efter at blive: en barsk modstander, der ser spillet som den udfordring, det bringer og fører sig selv i en gentleman (eller -kvinde) stil både ved og væk fra bordet. Vi kan kun håbe, at Marcel Luske fortsætter med at være med helt fremme og får endnu større succes i fremtiden, ikke kun i Europa men også i USA!

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories