PokerProfilen: Mike Sexton - Pokerspillets ambassadør

PokerProfilen: Mike Sexton - Pokerspillets ambassadør 0001

Mike Sexton er efterhånden legendarisk som pokerkommentator, men han er også en glimrende pokerspiller. Selv om han måske har fået det meste af sin sendetid fra dækningen af WPT, har Mike ud over det en lang og bemærkelsesværdig karriere som pokerspiller og fornyer af spillet. Det er ikke en fejl, at der i dag er mange der kalder ham "pokerspillets ambassadør", for sine bidrag til spillet igennem sit liv.

Født i Ohio og nu bosat i Las Vegas, Nv, har Sexton tjent sin vej til Ohio State University via et gymnastiklegat og fik en public relation eksamen. Mens han gik i skole, spillede han poker imod sine studiekammerater for at lette det akademiske pres. Efter sin eksamen i 1970, gik han ind i det amerikanske militær og var stationeret ved Fort Bragg, North Carolina, hvor han fortsatte med at finpudse sine pokerfærdigheder. Det var ikke før militærlivet var ovre, at han overvejede ideen om at blive professionel pokerspiller.

Da han havde forladt af hæren, arbejdede Mike i en række civile jobs og boede fortsat i North Carolina. Han fortsatte også med at spille poker i forskellige private spil rundt omkring i staten, og efter at han besluttede at hans pokerfærdigheder var gode nok, drog han mod vest i 1985, til Las Vegas. Den flytning skulle sætte ham på en kurs, der ville føre til berømmelse i forskellige udgaver af pokerspillet i Amerika og siden hen over hele verden.

Som pokerspiller daterer Sextons præmier sig tilbage til hans ankomst til Las Vegas midt i 1980'erne. Han har været i stand til at vinde pengepræmier i turneringer rundt omkring i hele verden, og har vundet over 85 pengepræmier i turneringer, der spænder over alle pokerspillets forskellige udgaver. Han er i top ti over spillere, der har vundet pengepræmier ved World Series of Poker, ved 37 gange at indkassere gevinster og vandt også et WSOP armbånd i 1989 i Seven Card Stud Hi/Lo, hvilket han personligt betragter som sit bedste spil. Det ser også ud til, at han godt kan lide Australien, idet en del af hans succes på det seneste har været i Aussie Millions over de sidste par år. I 2006 føjede han til sin succes, da han i turneringen sluttede som nummer fire i $100.000 Speed Poker Challenge. På grund af sine kommentatorpligter kan han ikke deltage i World Poker Tour turneringer, men har lov til at deltage i de professionelles pokerturnering.

Mike har også været en af spillets bedste læremestre igennem sine skriverier i forskellige medier. Af hans skriverier er hans mest bemærkelsesværdige hans første bog, "Shuffle Up And Deal", der var en slags startskud for den forsat kørende World Poker Tour bogserie, der stadig vokser den dag i dag. Han har også en fast klumme med tanker og ideer i CardPlayer Magazine. Sammen med det han skriver, har Sexton præsenteret nogle turneringsmetoder, der er blevet genoplivet i dag. Han indførte begrebet "mesterrækketurnering" i 1990'erne, og det er blevet bragt til live af World Series of Poker, da de genintroducerede konceptet i 2004.

Måske ligger Sexton's største bidrag til poker i hans tidlige opdagelse af online pokers pålidelighed. Han er ambassadør for netsiden PartyPoker.com, som han blev involveret i da den startede. Mike var behjælpelig med udviklingen af den, idet han fremsatte sine tanker om strukturen af siden, dens turneringer og ring games, hvilket var medvirkende til at give online pokerrummet dets nuværende position som et af de førende pokerrum på internettet, og har bidraget til det online poker boom, der stadig føles i dag. Han fortsætter med at være ansigtet udadtil for PartyPoker som et synligt forbindelsesled for mange gennem sit fortsatte arbejde med firmaet.

Skønt han indrømmer, at han er en konservativ spiller ved bordet, har Mike eksperimenteret med at føje en aggressionsfaktor til sit spil, og resultatet af disse ændringer kan ses i hans fantastiske opvisninger ved de borde, han har chancer for at spille ved. Selvom han ikke spiller på WPT, kan man normalt se ham ved turneringerne, da han forsøger at få sig en ide om, hvordan der spilles før han kommenterer finalebordet, som han observerer. Ved de lejligheder bliver han konstant kontaktet af fans og han har altid en venlig bemærkning eller et par støttende ord til folk, der kommer hen til ham, når han er ude at kigge på turneringen.

Uden Mike Sexton ville poker verdenen nok ikke være så oplysende som den er i dag. Han har dedikeret sit liv til pokerspillet, og gennem mange af de projekter, han har været indblandet i, har han hjulpet til med at gøre poker til, hvad det er i dag. Kunne du forestille dig, hvad poker ville være uden hans indsats?

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories