WSOP 2018

PokerProfilen: Phil Gordon - Sjov med poker og livet

PokerProfilen: Phil Gordon - Sjov med poker og livet 0001

Det sker mange gange, at pokerspillere glemmer, at det er meningen, at spillet også skal være sjovt engang imellem. Selvom der er en motivation til at tage de rigtige beslutninger og tage modstanderens penge, er der også et socialt aspekt ved spillet, der samler folk fra alle sociale grupper ved bordet. En af de personer, der aldrig har glemt, at poker er mere end hvad der sker ved bordet, er Phil Gordon.

Født i El Paso, Texas, og nu bosat i Las Vegas, lærte Phil poker igennem sin tante Lib, som han betragter som en af de mest indflydelsesrige personer i hans liv. Under sine sommerbesøg til hendes hjem i Georgia, spillede de Penny Ante poker ved køkkenbordet. Det var et af Phil's bedste minder fra sine tidlige år og hans tantes død på grund af kræft skulle få stor betydning

for Phil's liv.

Han fik sin eksamen fra Georgia Tech og flyttede til Californien for at begynde at arbejde i computerverdenen. Sit job hos Netsys Technologies manglede den udfordring Phil ville have, så han vendte tilbage til en bedre kendt kampzone ved pokerbordene. Det var der han mødte en gruppe mennesker, der viste sig at blive livslange venner, nemlig "The Tiltboys".

At skrive om alle de legendariske ting gruppen har opnået her er umuligt, men det er omhyggeligt genfortalt i den morsomme bog, "Tales From The Tiltboys". Den viser billedet af en gruppe, der spillede poker på liv og død imod hinanden, men aldrig glemte deres venskab og kammeratskab, mens de gik fra eventyr til eventyr. Det var også omkring den tid, at Phil opdagede hvilken kurs hans liv ville tage.

Da Cisco Systems købte Netsys, var Phil pludselig rimeligt velhavende og ledte efter noget nyt at give sig til. Han besluttede sig for at gøre et forsøg i turneringspokerverdenen og udnytte sin lidenskab for spillet til at sprede sit gode humør til de andre spillere. Det er en beslutning, der har givet ham til et godt omdømme, stor succes og måske de bedste øjeblikke i hans liv.

I 2001 klarede Gordon sig til finalebordet ved hovedturneringen i World Series of Poker, og da han sluttede som nummer fire, så det ud til, at han havde fundet sit kald. Selvom han har indrømmet, at det at vinde et WSOP armbånd er et karrieremål, har han endnu ikke opnået det. Når det er sagt, er han dog 16 gange endt med pengepræmier ved World Series of Poker siden begyndelsen af det nye årtusinde. Han har også klaret sig godt på World Poker Tour, og vandt 2004 Bay 101 Shooting Star turneringen under den anden sæson af WPT og slog den dengang regerende verdensmester, Chris Moneymaker, samtidigt.

Måske har Phil fået større succes med, hvad han har gjort i poker uden for turneringsområdet. Han er blevet en af de bedste og mest respekterede pokerforfattere i dag. Hans to bøger, "The Real Deal" og "The Little Green Book" har fået meget anerkendelse for deres syn på turneringspoker og hvordan man maksimerer en spillers succes ved bordene. Han har også bidraget til et af de bedste DVD-studier af turneringspoker med "Final Table Poker", der demonstrerer de forskellige måder at spille på ved et finalebord og hvad der skal til for at få succes. Phil har også været et forbillede for Tv Pokers store succes i sin egenskab af vært for "Celebrity Poker Showdown" på Bravo Network i USA.

Endnu vigtigere end det er det måske, at Phil også har været en ledende person bag det at bruge pokerspillet til større formål. I flere år har han doneret en del af sine præmier til kræftforskning (som hyldest til sin elskede tante, der lærte ham spillet) og han sidder i bestyrelsen ved Cancer Research and Prevention Foundation. Hans "Put A Bad Beat On Cancer" velgørenhedsorganisation har hjulpet med at skaffe millioner til forskning fra turneringspokerspillere, der donerer en del af deres årlige pengegevinster til sagen. Han har også været vært for velgørenhedspokerturneringer, der har hjulpet med at skaffe penge til autisme og forskning i Parkinson's syge blandt andre bemærkelsesværdige sager.

Phil har en hengiven fanskare og med sine 2,06 meter, er han nem at finde blandt de andre ved turneringsbordene! Han har et meget komplekst spil og analyserer alle handlinger ved bordet, og beslutter ud fra det, hvad den bedste spillestrategi er. Denne metodiske indgangsvinkel har givet ham stor succes ved bordene. Han er nem at snakke med og glad for at snakke om og lære spillet fra sig til andre mennesker.

Med den fantastiske succes som Phil har opnået ved pokerbordene, er hans måske største bidrag til spillet ikke ved pokerturneringerne. Han har aldrig glemt, at det er meningen at spillet skal være sjovt, delt med familien og venner, og engang imellem brugt som et værktøj til at gøre livet bedre. Det ville være svært at forestille sig pokerverdenen uden de mange bidrag som Phil Gordon har givet spillet!

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories