PokerProfilen: Scotty Nguyen - Flair for spillet

PokerProfilen: Scotty Nguyen - Flair for spillet 0001

Han er helt klart et af de lettest genkendelige og mest flamboyante ansigter i spillet. Scotty Nguyen. Verdensmesteren fra 1998 har længe vist sin glæde for pokersporten og har vist et umiskendeligt flair og dramatisk talent, lige meget om det er ved bordet eller han er tilstede i lokalet! Men der er mere ved den altid smilende Scotty Nguyen end hans skinnende tøj og stil. Han er født i Nha Trang, Vietnam, og er nu bosat i Henderson, Nevada. Scotty (hvis rigtige navn er Thuan, men det havde Scotty's amerikanske sponsorer svært ved at udtale) emigrerede til USA i en alder af fjorten. Familien, som stadig den dag i dag er meget vigtig for ham, var i stand til at købe sig adgang til en af de både, der flygtede fra de invaderende nordvietnamesere, og de bosatte sig i Taiwan, da han var tolv. Efter to år dér fik Scotty et amerikansk legat og tog til USA.

Han var aldrig en særlig god student og bestod aldrig gymnasiet. Nguyen har dog altid haft et opfindsomt sind og en frygtløs stil, hvilket er hovedsagen til hans hyper-aggresive stil. Disse evner har skaffet ham en utrolig stor succes i pokerverdenen.

Han har spillet i World Series of Poker siden 1995 og har utroligt nok vundet pengepræmier i turneringer 106 gange siden da rundt omkring i verden, og har vundet i alle varianter af pokerspil og fire World Series of Poker armbånd. Det øjeblik der langt mere end andre definerer Scottys karriere var, da han ophidsede Kevin McBride ved hovedturneringen i 1998. Da det kom til den afgørende hånd, imens Mcbride diskuterede et bet, Scotty havde lavet, lænede Scotty sig selvsikkert tilbage i stolen og sagde, "You call and it's all over, baby". McBride blev nok ægget af Scottys overspillede selvsikkerhed, meldte call på bettet og røg lige i den fælde Scotty havde lagt. Scotty vandt med et Full House og vandt verdensmesterskabet.

"Baby" er en venlig hilsen, som man ofte vil høre Scotty bruge. Han har en charmerende stil og er altid en af dem, der er i fokus lige meget hvilken turnering han spiller med i. Med sit store smil og oftest en øl ved siden af sig, bruger han den hensynsløse angrebsstil, der gør ham ekstremt svær at spille imod. Det er den stil, der har gjort ham til en af de bedste spillere der findes.

Nguyen er ikke bange for at indrømme, at han har vundet mange penge, men også tabt mange. Familien i Amerika og hans udvidede familie, der sidder tilbage i Vietnam i dag kommer altid først, og det er ekstremt vigtigt for ham at tage sig af dem. Det er også tydeligt, at han nyder de finere ting i livet, da han altid ses ekstremt velklædt.

Nguyen er en sand succeshistorie i pokerverdenen. Han er også en af publikums favoritter, da han altid er hurtig med et smil og en autograf til dem, der spørger. Selv efter alle de år er han stadig en af de bedste i spillet i dag, og har ikke mistet nogen af de evner, der har gjort ham til en legende i spillet.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories