Sådan startede Simon Ravnbæks karriere

Simon Ravnsbæk

(Artikelfoto: Ravnsbæk i aktion under dette års EPT København, hvor danskeren sluttede på en 46. plads til DKK55.000)

Så er vi ved at nærme os slutningen på ’Sådan startede deres karriere’, hvor vi de sidste ugers tid er gået tilbage i tiden med Danmarks bedste pokerspillere. I denne uge har vi sat 2011-danmarksmesteren, Simon Ravnsbæk, i stævne, og ’ministerborg’, som han kaldes i pokerverdenen, har forstået at gøre sig bemærket både i online- såvel som livesammenhænge, hvor han er frygtet for sin aggressive spillestil.

Men det hele startede for 8 år siden, hvor spillet hurtigt udviklede sig fra hygge til det mere seriøse plan:

- Jeg faldt over spillet for ca. 8 år siden, så jeg må have været omkring 22 år. Interessen opstod. da jeg spillede med nogle venner over en øl, og efter vi havde spillet nogle gange, fandt jeg ud af, at der var en del mere i det end blot et hygge spil, fortæller Simon Ravnsbæk til PokerNews Danmark.

Der skulle derfor heller ikke gå lang tid, før spillet blev profitabelt for Ravnsbæk, og det skete på vegne af en stor mængde tid investeret i spillet:

- Der gik vel et års tid, før jeg begyndte at tjene penge kontinuerligt på spillet. Det giver sig selv, at man er nød til at investere en masse tid til både analyse, basale ting som BRM (Bankroll Management), hvilke spil man er bedst til, hvor man har sine fordele og ulemper og arbejde med disse, fortsætter han.

Simon Ravnsbæk har som så mange andre af tidens poker-proer brugt Doyle Brunsons ’Super System’ som hans pokerbibel, men har sin tvivl om den ville gavne nutidens spillere. For ham er det et helt anden element, som har spillet ind i hans udvikling:

- Min konkurrenceevne har hjulpet mig på vej. I pokerverdenen ser jeg det helt klart som en kæmpe fordel at kunne vurdere, hvilket niveau ens modstander befinder sig på, og på den måde vide, hvad han tænker i en given situation, og derfor hele tiden været et skridt foran., fortæller 'ministerborg'.

Hvad der startede som et hyggespil, har altså udviklet sig til at blive Ravnsbæk fuldtidsarbejde. Men så lægger der heller ikke mere i spillet for århusianeren:

- Jeg forestiller mig at leve af at spille poker, indtil jeg ikke længere finder det interessant og spændende, eller alternativt, indtil det ikke længere er muligt at lave penge på det. Det er klart det økonomiske, der driver værket. Ingen tvivl om det.

2011-danmarksmesteren er som sagt kommet dertil, hvor han er i dag, via hårdt arbejde med masser af timer investeret. Derfor bærer hans råd til Danmarks pokeramatører også præg af netop denne fremgangsmåde:

- Læg en masse timer i det, få spillet en masse hænder igennem på et fornuftigt niveau, hvor man har råd til at tabe, for det vil uden tvivl ske i starten. Derudover er det helt sikkert fornuftigt at se nogle træningsvideoer og evt. få en coach. Begge dele har jeg aldrig selv benyttet mig af, men der er ingen tvivl om, at det vil være en stor hjælp, slutter Simon Ravnsbæk til PokerNews Danmark.

I næste uge slutter Jannick Wrang ballet af i ’Sådan startede deres karriere’, og du kan allerede nu begynde at glæde dig til det hudløst ærlige interview.

Husk, at du på PokerStars kan få 100% bonus op til $600 + adgang til vores $67.500 Freeroll Serie, hvis du opretter via PokerNews!

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories